Subscriu-te a ASCAD

E-mail :

CARTA A LAS FAMILIAS

Ascad, l'associació de directors de centres d'atenció a la Dependència Gerontològica, ha impulsat una INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR de defensa i protecció dels dependents severs de manera que tinguin preferència


ALS FAMILIARS:

 

            Ascad, l'associació de directors de centres d'atenció a la Dependència Gerontològica, ha impulsat una INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR de defensa i protecció dels dependents severs de manera que tinguin preferència quant als drets i protecció que els atorga la Llei de Dependència com a conseqüència de seva discapacitat i fragilitat davant els impagaments succeïts o possible repetició dels mateixos.

            Aquesta ILP no va contra ningú només està a favor de les persones, en primer lloc dels dependents i en conseqüència de les seves famílies, els seus cuidadors i els centres assistencials.

            Ja ha estat acceptada a tràmit per la Mesa del Parlament, això ens dignifica a tots com a éssers humans i entrem en la fase de començar la recollida signatures. Fa mesos que estem treballant per ella, .. podem asegurárselo. Ara aquest treball ja ha de ser de tots: lluitem perquè el seu familiar rebi unes prestacions econòmiques derivades de la Llei ia les que té dret.

            Bastants de vostès coneixen les dificultats actuals i estan ajudant els centres avançant els recursos econòmics que hauria d'aportar l'administració per poder continuar amb el nostre treball i atenció cap als seus / nostres majors. En altres casos són les residències les que estan suportant i aportant els seus recursos perquè els seus familiars segueixin sent atesos, ... i moltes estan al límit de l'asfíxia econòmica. Ara tots junts, els centres i les famílies, hem d'anar units i aconseguir més de 50.000 signatures perquè la llei que proposem es vegi al Parlament.

            Però no només estem per aquesta ILP per als dependents severs actuals. D'aconseguir aquest tràmit estem treballant també per al nostre futur ja que algun dia també serem majors, possiblement dependents, i gràcies a aquesta iniciativa tindrem més garantia que el que ens correspongui per la nostra dependència ens sigui puntualment abonat i no es perdi en el camí o atengui altres interessos. És com si estem afegint un plus a la nostra pensió. Per ells avui o per nosaltres demà tots estem en el mateix vaixell.

            Però desde Ascad no només volem protegir els majors dels nostres centres, és cert que són els més nombrosos però no els únics, volem ser solidaris amb persones dependents que estan en circumstàncies de debilitat com puguin ser nens discapacitats o grans discapacitats en general amb independència a la seva edat o circumstància. Creiem fermament que és una mostra de maduresa de la societat civil i està a les nostres mans fer-ho, però per això has de voler ajudar i aquesta ILP és tu eina. Tu seràs un afectat abans o després. Fes-ho ara pel teu futur.

            Moltes gràcies per la seva col.laboració.

 

            ASCAD.